cinta itu milik allah

assalamualaikum and hi


senyum je walaupun payah . hmmm , kite mesti selalu dengar orang cakap macam ni "couple is trouble and single make me simple" nope! kita ddiciptakan dan dilahirkan didunia ni semue berpasangan . kan? bagi yang masih single mungkin cinta dia untuk yang halal . manusia sekarang ramai pertikaikan soal jodoh . jodoh tu kan ditangan allah , yang perempuan tak perlu cari pemilik tulang rusuk tu . tetapi pemilik tu akan datang sendiri . cepat atau lambat kita tak tau . hmmm , asha pun kadang-II terfikir siapa jodoh asha , tapi tak berharap >masih muda< . tengok couple-II lain tu jealous lah jugak kan , HEHEHEHEH . 

quotes:: makcik tu cakap "nak , cinta tu milik allah. kalau dalam hati dah ada cinta maknanya allah ada dalam hati kita" 

THANKS FOR READING

adik sayang opah

assalamualaikum and hi


kadang kala sakit ni kita tak jangka , semalam kita mampu berlari pantas tiba-tibe hari ni kita terbaring dikatil . kuasa allah tiada siapa tahu .. sebab tu kita diwajibkan beribadat . mengumpul bekalan dunia untuk dibawa ke akhirat .. hmmm , asha sedih sangat sekarang . sebab opah sakit , tak smapai hati nak tengok opah , sebak dada ni . kalau dulu pagi-pagi lagi opah dah bebel , pagi-pagi lagi opah kejut suruh jemur baju , kemas rumah dan sebagainya .. dan pagi-pagi jugak opah akan panggil "adik , adik , adik" rindu semue tu , asha tak mintak lebih , cukuplah sekadar allah sembuhkan opah kembali macam dulu . adik sayang opah ! sayang sangattt .

THANKS FOR READING

makcu in the house

assalamualaikum and hi


minum kopi dulu , ngejah sikik boh.
ni nak cerite sikit pasal jalan-jalan raya , hari ahad yang baru-baru ni asha n family pergi beraya rumah bakal MAKSU kitorang tau .. first time jumpe ni , HHEHEHEHE .. umah maksu tu kat PJS , dekat je . dah sampai tu kitorang lepak dulu hilangkan keletihan .. sebab kalau letih nanti tak ada selera , then bile perut dah okay baru lah mintak di isi .. maksu masak bakso ! sedap dia jangan cerita lah kan , terangkat gitu .. siap bertambah-tambah lagi tau .. kelass kau jah ! tapi pakcu plak macam malu-II , ape lagi memang kene bahan lah kan . hahahahaha , jap ea .. tengok gambar-II ni ..


layan bakso nampak ...

ini tak tau ape cite -,-

yana pun nak jugak , peace yaw !

mak buyung ni makan bertambah .. makan pedass nak mampusss , letak cili banyak . pergghhhh

okay , sesi makan-makan dah habis .. bile perot semue dah kekenyangan , sesi bergambar plak tibe . tapi tak banyak sangat gambar nya . lepas siap semue tangkap gambar kitorang pun berangkat pulang.

mummy muka pucat .. tapi tetap bulat 3orang ni .

ecececeh , pakcu malu-II time ni .. smpai kene tolak lah kan -,- APTB

tak ready lagi , camera dah snap .

hohohoho , klik

kat sini , asha nak ucapkan terima kasih kat maksu and family . bakso tu sedap sangat , 
AWESOME .


THANKS FOR READING